Botox – Mediskin

Το BOTOX® (ή μποτοξ ή βοτουλινική τοξίνη) είναι ουσία που παράγεται από τη φυσική πρωτεΐνη – βοτουλινική τοξίνη που προέρχεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum. Είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης. Η φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που περιέχει το botox, δρα ακριβώς πάνω στους δερματικούς μύες, εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους. Έτσι, προκαλείται προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών και οι ρυτίδες σβήνουν σταδιακά. Αυτό επιτυγχάνεται με τρόπο φυσικό ως προς την έκφραση που αποκτά το πρόσωπο μετά. Η εφαρμογή της άρχισε το 1950 για την θεραπεία υπερλειτουργούντων μυών και αργότερα για την θεραπεία του στραβισμού στην οφθαλμολογία.

Μετά το 1990 άρχισε να εφαρμόζεται στην κοσμητική ιατρική και πλέον μετρά εκατομμύρια εφαρμογές ανά τον κόσμο

Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πού εφαρμόζεται;

Oι ενέσεις botox εφαρμόζονται για τη θεραπεία των ρυτίδων στις εξής περιοχές:

  • στις ρυτίδες μετώπου 
  • στις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο)
  • στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας)
  • στις ρυτίδες γύρω από τη μύτη
  • στις κάθετες ρυτίδες στο στόμα και κυρίως στο άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστή)
  • στις ρυτίδες λαιμού
  • για την καταπολέμηση της υπεριδρωσίας σε παλάμες, πέλματα και μασχάλες.

Πως γίνεται η εφαρμογή του;

Η έγχυση της βοτουλινικής τοξίνης πραγματοποιείται με λεπτή βελόνα στους κατάλληλους μυς, ώστε να ανασταλεί η σύσπαση τους.

Πρόκειται για μια γρήγορη, ανώδυνη θεραπεία, χωρίς σημάδια, που χαρακτηρίζεται και ως lunch break treatment εφόσον μπορείς να επιστρέψεις αμέσως στις δραστηριότητές σου.

Ποια η διάρκεια και τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά συνολικά και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την 3-5 μέρα. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό στις 10-15 μέρες μετά την εφαρμογή του. Η δράση του διαρκεί από 3 έως 6 μήνες, αναλόγως της κινητικότητας των μυών του προσώπου, της ηλικίας του ασθενή και του τύπου του δέρματός του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να ζητήσει από τον ασθενή να τον επισκεφθεί στο ιατρείο του μετά από 15 μέρες από την εφαρμογή, ώστε να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.

Θα “παγώσει” η έκφρασή μου αν κάνω BOTOX®;

Αν και τα αποτελέσματα είναι εμφανή, η θεραπεία με BOTOX® δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ούτε θα προδώσει το είδος της θεραπείας καθώς το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε 2 εβδομάδες από την ημέρα της θεραπείας.

Απλά η ακούσια κίνηση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες περιορίζεται με αποτέλεσμα τη σταδιακή εξαφάνισή τους.

Αν αποφασίσω να σταματήσω το BOTOX® το πρόσωπό μου θα χαλάσει;

Η διακοπή της θεραπείας σημαίνει ότι πολύ απλά μετά την παρέλευση της δράσης του φαρμάκου, οι μύες που είχαν αδρανήσει επανακτούν πλήρως την κινητικότητά τους με αποτέλεσμα το πρόσωπο να επανέρχεται στην προ της θεραπείας κατάστασή του.

Πονάει η θεραπεία με BOTOX®;
Η θεραπεία με BOTOX® είναι μια από τις πιο ανώδυνες θεραπείες.

Κάνοντας μόνο μια σειρά εγχύσεων τοπικά με τη λεπτότερη βελόνα που υπάρχει δεν προκαλείται καθόλου πόνος παρά μόνο μια στιγμιαία ενόχληση στα σημεία που γίνεται η θεραπεία. Η ενόχληση δε διαρκεί παραπάνω από 10-15 λεπτά.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσεις BOTOX® ;

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα την θεραπεία με botox δεν είναι συγκεκριμένη, εξαρτάται από την ίδια και τις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου της. Συνήθως ξεκινά μια τέτοια εφαρμογή στην ηλικία των 28-35 ετών. Άλλωστε αυτή είναι η ηλικία που τις περισσότερες φορές αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπο.

Μια γυναίκα που βρίσκεται σε οποιαδήποτε ηλικία άνω των 25 ετών μπορεί να πραγματοποιήσει προληπτικά την εφαρμογή botox, προλαμβάνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση πιο έντονων ρυτίδων στο μέλλον. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα της εφαρμογής ΒΑΒΥ ΒΟΤΟΧ κατά την οποία τοποθετείται μικρότερη ποσότητα του ενέσιμου υλικού για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τέλος το BOTOX ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά σε όποιο σημείο εσείς επιθυμείτε.

 

Περιστατικά ασθενών:

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και κέρδισε 20% έκπτωση! (Μόνο για νέα μέλη)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ

Επιλογή δώρου

Μάθετε τις προσφορές και τα νέα μας πρώτοι, κερδίστε αποκλειστική εξυπηρέτηση και υπηρεσίες